landing page vs bemutatkozó oldal

Landing oldal vagy bemutatkozó oldal? Mi a különbség?

Az utóbbi időben gyakran belefutok abba a hibába, hogy a megrendelő azt mondja szeretne egy landing oldalt, és kiderül, hogy még egyáltalán nincs weboldala.

Egy kis beszélgetés után kiderül, hogy van egy szolgáltatása, vagy terméke, amit szeretne megjeleníteni az oldalon, de legyen bemutatkozás, kapcsolatfelvételi lehetőség, blog stb. Ez már nem számít landing oldalnak, még akkor sem, ha csak egy one page oldalról beszélünk.

Ilyenkor egy weboldalt kell felépíteni, feltelepíteni, megrendelni a szükséges domaint, tárhelyet és így már nem olyan rövid az oldal elkészítési ideje sem.

Ezeket az oldalakat bemutatkozó oldalnak hívjuk.

Mi a landing oldal?

A landing oldal egy marketing tevékenységhez kötött landoló oldal, ahová Facebook, Google vagy egyéb hirdetés útján megérkezik az érdeklődő, aki a hirdetésre kattintott.

Egy weboldal tartalmazhat rengeteg landing oldalt, a hirdetési aktivitástól függően. Természetesen a landing oldalon is lehet egy terméknek vagy szolgáltatásnak a bemutatása, és kapcsolatfelvételi űrlap is, de ez az oldal egy már létező honlap aloldala. 

Ha valaki a meglévő honlapjához szeretne landing oldalt megrendelni, az a fejlesztőnek kevesebb idejébe és energiájába kerül létrehozni, mint ha a nulláról kell felépíteni egy bemutatkozó oldalt. 

Gyakran azért nem értik az árbeli különbségeket, mert nincsenek tisztában a 2 fogalom közötti különbséggel. Nyilván egy bemutatkozó oldal is lehet egy hirdetés landoló oldala, de ezt a megoldást nagyon kevés esetben szoktuk javasolni. 

 

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − 1 =